BIANCA PEREZ -MORA MACIAS




Mer känd som Bianca Jagger,hon föddes i Nicaragua 1945,skådespelerska  och modell,som har varit med i många filmer samt i tv,men mest känd är hon för att ha varit den första frun till Mick Jagger.





Bianca träffade Mick Jagger på en fest efter deras konsert i Frankrike 1970,hon blev gravid och de gifte sig när Bianca var fyra månaders gravid 1971, i en romersk-katolsk ceremoni i Saint Tropez,Frankrike.






De fick en dotter tillsammans,som heter Jade som föddes i Paris,Frankrike,hon är modell och designer,och hon har två barn,Assisi Lola samt Amba Isis.



Äktenskapet blev dock kort och Bianca tog ut skilsmässa 1978, på grund av ett äktenskapsbrott med Jerry Hall.Bianca ska ha sagt,att hennes äktenskap ska ha slutat på hennes bröllopsdag.




De senaste trettio åren har Bianca ägnat sig åt omfattande väl-
görenheter.Hon är Europarådets Goodwill ambassadör ,grundare och ordförande i Bianca Jagger Human Rights Foundation,medlem av verkställande direktörens Leadership Council av Amnesty International USA.Och förvaltare av Amazonas Charitable Trust.


Hon har skrivit artiklar och debattartiklar,levererat huvud tal vid konferenser och evenemang över hela världen,samt deltagit i många tv och radio debatter.Och bland annat om krigen i Irak och Afghanistan,krigsbrott mot mänskligheten.


                                                           Mick och Jade
                                                     


                                              Bröllopet i Frankrike



Bianca studerade statsvetenskap i Frankrike,Paris Institutet för politiska studier,hon fick ett stipendium,detta var innan hon träffade Mick Jagger.Under 70 talet hade hon ett rykte om sig, att vara en jet-setter och festprinsessa,och i början av 80 talet var hon  starkt förknippad med New Yorks nattklubb Studio 54,och även känd ,för hennes vänskap med pop konstnären Andy Warhol.



Bianca har tjänat flera utmärkelser, för sitt internationella arbete för humanitära ändamål.De filmer som Bianca synts i har bland annat varit Miami Vice,Framgång,Hotell,Allt du behöver är Cash m m


Bianca hade verkligen en känsla för stil,väldigt feminint och maskulin touch med hennes oftast vita kostymer,väldigt urringade kostymer,överdimensionerade solglasögonen,och stora hattar.Mick bad henne alltid att ta på sig en bh, under den genomskinliga blusen,när hans mamma skulle komma på besök.



I sitt arbete som människorättskämpe har Bianca lämnat Glamouren bakom sig.I veckan framträdde hon på galan
 Polar Music Talks,för att tala om sitt engagemang.Hon insåg tidigt, att hon kunde göra skillnad med sitt kändisskap.


"En viktig del av mitt arbete är med just artister och konstnärer,eftersom de genom historien har försvarat mänskliga rättigheter som yttrandefrihet.Därför är jag väldigt tacksam att blivit inbjuden till Polar music Talks"för att tala om sambandet mellan musik och medkänsla"



70 talets glansdagar med fester på Studio 54 är över,det som påminner om hennes forna tid idag ,är den omtalade vita kostymen som hon fortsätter bära då och då.



"Jag tycker det är viktigt att de som har en röst och tillträde till medierna talar för de som inte har det.Jag ser det som min plikt att föra samhällets mest utsatta människors talan  t ex kvinnor,barn,dödsdömda,och amerikanska indianer.
Bianca levde under diktaturen som liten och hennes mamma kämpade mycket när hon var ung"



Den klassika bilden ifrån Studio 54 in ridandes på en vit häst och ballonger vid invigningen, så gjorde hon entre.

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG