NICO



Christa Paffgren (Nico) föddes 1938 och levde till år 1988,hon var en tysk sångerska och låtskrivare,
textförfattare,kompositör,musiker,modell,sångerska samt skådespelerska och Musa.Som blev känd som Warhol Superstar 1960.Hon hade även roller i flera filmer,bland annat Federico Fellinis "La Dolce Vita"1960 samt Andy Warhols "Chelsea Girls"som henne själv, 1966.



Nico såg sig själv som en typisk konstnärlig bohem,hon levde ett nomadiserande liv i olika länder,bortsett från Tyskland där hon växte upp,och Ibiza där hon dog,levde Nico i Italien och Frankrike på 50talet, tillbringade 1960 i USA,och bodde i London, i början av 60talet och senare på 80talet, periodvis emellan London och Manchester.

Nico var en heroin missbrukare i över 15 år.Före sin död slutade Nico med heroin, och började en behandling med sunda matvanor och motion,bland annat cykling,som blev orsaken till hennes död,en olycka på semestern med sin son, på Ibiza,hon fick en hjärtattack medans hon cyklade.

Nico hade en affär med den franska skådespelaren,Alain Delon,som hon fick en son med,Christian Aaron Boulogne,som kallas Ari.Delon förnekade faderskapet och Nico hade svårt att ta hand om sonen,så det var Delons föräldrar som tog hand om honom.Ari arbetar som fotograf och skådespelare, och fick en son 1999.

Nico var döv på ena örat,trots sin karriär inom musiken,vilket gjorde det svårt för henne, att förstå vad andra hade att säga.


Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG