CAPODANNO-NYÅR I VENEDIG



Fira nyåret i Italien,Venedig,och sätt på dig en maskeradmask och fira ett tradioniellt nyår på La Festa di San Silvestro i Venedig.

God mat,prosecco och klockor som ringer in det nya året vid midnatt på Markus platsen.Sedan efter det,blir det ett storslaget fyrverkeri vid vattnet.


Det är speciellt att fira nyår i Venedig.Temat går i kärlek och kallas för The new Venetian way of celebrating love.Förra året samlades 60 000 människor på San Marco platsen för att se fyrverkerierna och kyssar.





Det speciella med Venedig är att man tar på sig masker på nyårsaftonen,och det är inte bara turister som gör det utan även genuint folkligt festattribut.Efteråt är det mycket folk som trängs i Venedigs smala gränder och broar.

Programmet ser ut såhär till årets nyår;

  • 22.30 En show börjar med musik av Nature Grove Band


  • 23.15 Bellini Canella


  • 00.00 Nedräkning för att välkomna 2014


  • 00.15 Fyrverkerier i hamnbassängen vid Markus


  • 00.30 Dj-set med Mister DJ Maci


Även dagen efter, på nyårsdagen, blir det underhållning med start från kl.11-19 på is,animation och underhållning för alla.


För de som inte firar in det nya året i Venedig,låt dig kanske inspireras av det vita temat(och kärleks temat)och duka helt i vitt eller ha kanske bara vita kläder på er med masker.Låt det gå i vitt med glitter,paljetter och gnistrande stenar,och du är redo för ett årsslut.



  Buon Anno =)

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG