INREDNINGSTRENDERNA 2014/2015




Inredningstrenderna som gäller för 2014 är bland annat dessa;

Pure Classic;

Står för elegant och sofistikerad stil med en personlig prägel.Blanda gamla och nya stilar med varandra.Färgskalorna är mer diskret med matta pasteller som blir fint att kombinera med gråskalor.Samt kombinera med metall i kombination med andra material,t ex på underredet på bordet/stolar eller som i detaljer på möbler och fast inredning.Metall,guld och mässing och allt som glimmar fortsätter att vara hett in i 2014.Även stenmaterial fortsätter att vara hett som påbörjades som en trend redan i 2013,speciellt den vita marmor,och mer lyxiga varianter väntas komma.
Även siden och heltäckande mjuka mattor,kristaller och stuckaturer med modern lyx.Detta är för dig som gillar den klassiska stilen.Ute är nu den opersonliga stilen.


Secret Garden;

Gröna nyanser är ledordet här i kombination med vitt och natur och blommiga starka färger.Det ska vara en kombination av rustik retro och modern romantik,gärna second hand som kombineras med moderna möbler för att visa din personliga uttryck.Det finns ingen gräns på inredningen när det gäller att blanda möbler som kan användas både ute och inne,de mesta av möbleringen för denna trend ska vara nya möbler för dina blommor och växter.Kombinera gärna dina möbler med t ex integrerade växtbehållare eller en spalje som rumsavdelare.Även organiska mönster på tryckta tyger och klara färger på vita bottnar.Detta passar dig som gillar klara färger,blommigt och grönska,romantik blandat med rustik retro och gröna växter.


Natural elements;

Här är det de nordiska landskapet som är inspirationen.Det ska vara naturmaterial som sten,trä och glas som ska dominera denna stilen.Denna stil står för en modern känsla i design och form med naturmaterial i möbler och fast inredning.Kombinationerna ska gå i trä,metall och läder på ett nytt sätt.Även material som korg,patinerade ytor på trä och textil samt tvättat linne på soffor och sängkläder i naturens skala.Kalla bruna färger kombineras med granit och grönt i lövens färg i naturens färg palett.Denna stil passar dig som gillar trä,linne och naturfärger,läder och stenmaterial och patinerade ytor i en modern och rustik stil.


Aqua Marine;


Här går stilen åt en sjönära känsla,med inspiration från havets undervattensvärld.En klassisk marin stil i en ny tappning åt det blågröna färgtonen.Numera skiftande i blått,grönt och turkost i kombination med det vita till sommaren.Det blåa och det vita kommer att bli hett till sommaren och kommer att finnas ifrån porslin till möblerna.

Stilen är väldigt nordisk med de vitmålade utemöblerna i trä för uteplatsen och är hett men även de mera gråfärgade möblerna i trä kommer med att bli hett framöver,det ska vara en känsla av gammal drivved.Denna stil passar dig som gillar modern marin stil,blått,vitt,grått trä,blockrandigt.


I inredningen syns även andra fyra trender som präglas av ytterligheter och kontraster som utmärker tidsandan just nu.


Tiden;Teknik som visas som strikt och elegant i design t ex klockan,där man ser tekniken i urverket,pendlar och kugghjul.


Sinnligt;upplevelse,harmonisk stämning och organiska former i design syns det i stickat,material som är föränderliga som byter färg i olika ljus eller temperaturer.Marmoreringar,kamouflagemönster.Rosabeige nyanser i pastell och granatäpplerött.


Eko/miljö/recyklingtrenden;avskalat och sparsmakat.Rent och rakt,rofyllt och vackert i design syns det i vurm för hantverk,nomadfolk inspirerar.




Eklekticism;elegans och mycket färg som blandas på ett väl avvägt och stilfullt syns i design som i sport och funktionella material.




Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG