GET LIFE TRACK



" Att ha egentid kan ge en inblick och nya perspektiv "





Börja din dag med en fokus timme och på så vis få fart på din kreativitet, karriär och en kontroll på din tillvaro. Gör det till en livsstil att börja dagen med en timmes planering och fokusering, så kommer hela din tillvaro att förbättras.







När du får ner allt på papper, och får en överblick, minskar din stress. Fokus timmen är rutiner som du gör efter ett speciellt mönster varje dag. Tex planering, träning, meditation eller någon annan aktivitet som du mår bra av. Kortfattat helt enkelt det som just du behöver. Under denna tid ska du fokusera bara på det och inte kolla dina mejl och annat. Att vara konstant tillgänglig gör dig ofokuserad och tar energi.






Det praktiska är att du går upp en timme tidigare på morgonen, eftersom du ska planera dagen. Sätt dig själv med papper och penna innan övriga familjen vaknar.






Du får en koll på din dag, din vecka, ditt år och ditt liv, men också lättare att klara deadlines och att vara mera i nuet. Du får tid över och kan ta tag i dina drömmar och förverkliga dem.






Med en plan kan du också göra avsteg, om du vill, och tillåta dig att vara spontan. Utan plan blir du impulsiv och det leder ofta till ogenomtänkta beslut som du kan ångra efteråt.






Du kommer att bli framgångsrik med detta sätt i ditt yrke. Och det tar i snitt två veckor att vänja sig,efter en månad sitter rutinen. Och ganska snabbt får du en energikick.





















Är du kanske morgontrött? så lägg då din fokus timme på kvällen istället, och börja nästa dag startklar. Det som är viktigt är att din fokus timme måste ligga på exakt samma tidpunkt varje dag, eftersom både din kropp och hjärna tycker om fasta rutiner. Du kan läsa mera om detta i boken 5 AM är inte en tidpunkt - det är en livsstil av Dorotea Petterssons, tidscoach.

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG