RHUBARB CAKE


" Rabarber är det godaste som finns på sommaren, och nu kan man hälla ner rabarbersaft i sin kaksmet.Hur gott?!



RABARBERSOCKERKAKA

50 gram smör
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl koncentrerad rabarbersaft
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker


Smält smöret och låt det svalna.Vispa ägg och socker pösigt.Tillsätt saften i en fin stråle mot slutet av vispningen.Vänd ner mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker,varvat med smöret och vispa till en slät smet.Häll smeten i en smord och bröad kakform.1 1/2 liter.Grädda i nedre delen av 175 grader varm ugn i 40-45 minuter,pröva med en sticka hur kakan känns.Låt kakan vila en stund innan den stjälps upp.


Smaklig måltid!

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG