LIMONCELLO CAKE



LIMONCELLO KAKA
(ca 24 stycken)

50 g smör
3 ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver

Glasyr:
50 g smör
1 1/2 dl socker
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl limoncello (italiensk citronlikör)

Till servering:
florsocker
vispad grädde
bär


Smält smöret och låt det svalna.Vispa ägg och socker pösigt.Tillsätt smör och mjölk.Blanda mjöl,vaniljsocker och bakpulver och vispa ner det i smeten.Häll smeten i en smord och mjölad långpanna,ca 20X30 cm.Ställ in mitt i 225 grader varm ugn och grädda i ca 10 minuter.Smält smöret till glasyren.Dra bort ifrån värmen och blanda i socker,grädde och limoncello.Häll glasyren över kakan.Ställ in kakan i ugnen igen och grädda i ytterligare ca 10 minuter.Låt kakan kallna i formen.Skär upp i rutor före serveringen och pudra över florsocker.


Smaklig måltid!

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG