FIND YOUR PERFECT HAIR COLOUR TO YOUR SKIN TONE



" Vilken hårfärg du passar i beror helt på vilken hudton du har,samt om du är en varm eller kall nyans i huden.
Olika hudtoner passar i olika färger.Tre hudtoner som är antingen varma eller kalla.Det finns tre olika hudfärger:ljus,mörk eller olivfärgad.Alla dessa hudtoner kan vara antingen varma eller kalla.Att det drar antingen åt det blå/rosa hållet eller åt det gulaktiga hållet.Du kan se vilken hudton du har genom att se på dina vener i solljuset.Är de blåa så har du en kall hudton,är venerna gröna så är du varm i hudtonen"




En ljus hy och kall hudton

Du passar bra i ask färger,sandfärgat,platinablont,champagne samt linfärgat.




Ljus hy och varm hudton

Du passar i färger med guldiga nyanser,både mörka och ljusa.Om du vill ha blont hår ska du ha guldblont,kopparblont,kolablont eller honungsblont.Väljer du en mörkare hårfärg så passar du i kopparbrunt,vill du ha det rött,så välj då åt de orangefärgade hållet.




Mörk hy och kall hudton

Du passar i bruna färger med kall underton såsom plommonfärg,espressofärg och bläcksvart.





Mörk hy och varm hudton

Du passar i mahognybrunt,toffebrunt,varma honungs och sirapstoner.Du bör undvika blonda asktoner




Olivfärgad hy och kall hud

Du passar i kastanjebrunt,kanelbrunt och bruna färger med ask nyanser.Vill du ha lite slingor i håret,så välj då lite askbruna toner.Du bör undvika koppartoner,som drar åt det röda och gula hållet.




Olivfärgad hy och varm hud

Du passar i varma bruna färger som hasselbrunt,mockabrunt,kastanjebrunt och mahognybrunt.Du bör undvika att bleka håret för det kommer att se oäkta ut.Undvik också plommonfärger.




Man brukar dela in hudtonerna i tre grupper:varm,kall och neutral.Vissa personer har en mix av dessa hudtoner.

Varm hudton

En person med varm hudton har en gyllene/gulaktig underton i huden.Om man tittar på blodådrorna på underarmen så drar det ofta åt grönt.En person som har en varm hudton klär bäst i guld än silver.



Kall hudton

En person som har kall hudton har en blå underton i huden.Det kan vara lättare att se en rosa underton.När personen som har kall hudton solar får personen ofta en rödtonad bränna.De har även blåa blodådror på underarmarna.En person med kall hudton klär bättre i silver än i guld.



                             Neutral hudton

En person med en neutral hudton klär i det mesta.Hudtonen har en gyllene underton men även en rosa underton.Till exempel så är man rosig om kinderna men i övrigt en gyllene underton.Blodådrorna på underarmen drar oftast åt både grönt och blått.


Om du tycker det är svårt att se vad man passar i,så kan du till exempel ta fram två plagg och jämföra färger,till exempel håll upp ett orange plagg framför ansiktet,och sedan ett blått,klarblått,vad ser och känns mer bekvämast?väljer du orange så är du helt klart varm men känner du dig snyggare med det blåa,så är du då kall.Man får helt enkelt prova och känna sig fram.




 Tänk på att hudtonen förändras fram tills du är 25-30 år.När din hudton är färdigutvecklad kan du gå på en färganalys hos ett proffs,och få reda på precis vilka färger som passar dig.




Det är en bra riktlinje för personer med en varm hudton,är att de oftast passar i en varmare färg.Och personer med kall hudton passar bäst i kallare färger.Är du mer oliv i tonen passar du i mustigare,varma nyanser av rött,brunt och mörkbrunt.Går din hy däremot ät rosa passar du bäst i kalla färger som blont och ljusbrunt.Beige hudtoner funkar däremot med de flesta färger.Men undvik alltför gula eller för mörka toner,som kan få din hudton att se blek ut.




Kallare hudtoner passar bra i rödvioletta färger och varmare hudton kan välja mer orangeröd ton.Alla passar i rött men i olika nyanser av färgen.Så varma hudtoner passar bäst i varma färger och kall hudton i kalla färger precis som i valet av vilken färg som helst än rött.

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG