FISH & SEAFOOD


" Midsommardagens mat tips "




FISK OCH SKALDJURSSPETT
(4 portioner)

400 g hälleflundra eller en annan fast fisk
1 påse king prawns
2-3 knipplök
1-2 paprikor,röd och en grön

Marinaden:

1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl bladpersilja,hackad
1/2 dl färsk dragon,hackad
2 st vitlöksklyftor,hackade
1/2 st  röd chili,hackad
1/2 dl vitt vin
1 dl olivolja
1/2-1 msk salt,smaka av

Blanda alla ingredienserna till marinaden.Skär fiskfileerna i stora tärningar.Lägg i marinaden och låt ligga minst 30 minuter.Blötläggen spetten,så de inte tar eld på grillen.Trä på fisken och grönsaker på spetten och grilla lätt så de får fin färg.Servera fiskspetten med avokadokräm och sallad med kokt matvete och sommargrönsaker.


Smaklig måltid!

Kommentarer

POPULÄRA INLÄGG